Resepi Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang Memang Lazat dan Easy

Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡·

Halo pengunjung, selamat datang di website Resepi saya, Andai Saudara sedang mencari Resepi Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang mudah ? Tidak salah, Kami punya Resepi Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang mantab untuk Saudara di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Saat memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan dipakai, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak harus pusing jika ingin menyiapkan hidangan Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· enak di ruang makan Pemirsa, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Saudara buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Anda.

Dari Resepi Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 3 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Anda sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· ini diperkirakan antara 20 minit.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Kamu pun bisa memvariasikan Resepi Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Kamu bisa membuat Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· menggunakan 15 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

Simple & healthy food✨ Orang diet pun boleh makan tau! Makan half pun dh kenyang. Sayur boleh dipelbagaikan ikut selera masingΒ². Teringin nk buat sebab selalu tengok vlog cafe korea di YouTube, soo satisfying.πŸ˜‹

Bahan-bahan dan bumbu yang dipakai buat menyiapkan Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· :

  1. 6 keping roti wholewheat /biasa
  2. Bahagian A:
  3. 1 tin tuna *sy guna jenis chunks in mineral water
  4. 1 1/2 Bawang merah kecil (potong dadu)
  5. 2 biji Lada (kalau suka pedas)
  6. 3 sudu Kewpie / mayonis
  7. Serbuk perasa / garam sikit
  8. Sos cili
  9. 3 biji Telur
  10. Bahagian B:
  11. Kobis purple / putih (potong halus)
  12. Carrot (sagat)
  13. Timun / zucchini (hiris secara menyerong)
  14. Tomato (hiris membulat)
  15. Salad

Adapun Cara dalam menyiapkan Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· adalah sebagai berikut :

  1. Tapiskan tuna dan buang air, masukkan kedalam mangkuk bersama bawang, kewpie dan lada yg telah dihiris. Kacau sebati.
  2. Goreng telur mata menggunakan non stick pan / sedikit minyak. Letakkan ke tepi.
  3. Potong semua sayur di Bahagian B kecuali salad. *Sy potong timun, tomato dan kobis sedikit tebal untuk tekstur rangup bila makan nanti.
  4. Lapikkan kertas pembalut makanan / plastic food wrapper di atas pinggan. Pastikan pelapik tu lebih besar sbb nnt kita nak balut sandwich tu. *Sy guna kertas pembalut burger je
  5. Susun roti sekeping kemudian sapukan campuran tuna td dgn rata. Boleh lebihkan kalau suka. Susun kobis, diikuti timun dan telur mata goreng. Seterusnya salad, carrot dan tomato. Letak sikit sos cili dan kewpie kalau suka. Tutup dgn kepingan roti kedua. **Boleh tambah lg 1 layer kat atas dgn ikut turutan sama kalau nak buat sandwich lg tebal.
  6. Balut sandwich dgn kemas untuk elak dari sayur terkeluar, mula balut dr bahagian kiri dan kanan kemudian atas dan bawah. *Sy guna salotape untuk kemaskan balutan.
  7. Potong di tengah dengan menggunakan pisau pemotong roti yg bergerigi tu supaya lg mudah. * Sy Taburkan chia seed di atas. Sandwich wanpaku siap!πŸ˜‹πŸ₯ͺ

Terima kasih telah membaca Resepi yang kami bagi di website ini. Harapan kami, masakan Wanpaku Sandwich πŸ₯ͺπŸ‡°πŸ‡· yang mudah di atas dapat membantu Pemirsa menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk Pembaca yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa jikalau Resepi ini berguna, silahkan dishare ke instagram lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Clara dari Lahad Datu.