Resepi Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang Lezat Sekali dan Mudah

Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer

Salam semuanya, jumpa lagi di website Resepi bunda, Jika Pemirsa sedang mencari Resepi Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang lezat ? tepat sekali, Kami menyediakan Resepi Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang sempurna untuk Pembaca di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Ketika memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang segar, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer enak di ruang makan Pemirsa, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pembaca buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Saudara pun bisa memvariasikan Resepi Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pemirsa mampu membuat Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer menggunakan 7 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

Kalau Uchu beli bahan mentah atau sayur dgn banyak, tapi tak sempat nak memasaknya dalam masa terdekat, Uchu akan gunakan Vacuum Food Sealer ni selain menggunakan plastic cling untuk bahan yg sikit..Uchu beli kat Lazada atau Shoppee pun lupa dah..takdelah mahal sgt..tapi yang penting bahan kita terpelihara malah bag plastik ini boleh diguna semula, pump vacuum ni pun rechargeable..saje berkongsi..tapi ok kan? #kitajagakita #soalan2

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer :

  1. Vacuum food sealer
  2. Vacuum bag
  3. Contoh bahan:
  4. Sayur-sayuran
  5. Buah2an
  6. Lauk basah (udang,sotong,daging etc)
  7. Cheese

Adapun Langkah-langkah dalam memasak Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer adalah sebagai berikut :

  1. Inilah dia rupa vacuum bag dan rechargeable vacuum pump juga peria katak yg banyak untuk disimpan segar. Peria nak buat kerepek peria laa kunun2 teww..πŸ˜… Uchu guna contoh peria sahaja dalam entry ni ok..
  2. Susun peria dalam vacuum bag jangan melebihi aras yang ditanda. Seal dengan klip yang diberi sambil tekan kawasan kosong dalam bag untuk tolak udara keluar. Buat bbrp kali.
  3. Letak β€˜air valve’ (injap udara) pada tempat rata atau tapak tangan. Letakkan vacuum pump di atas valve tadi. Tekan butang pump sehingga bag kempis.
  4. Boleh la disimpan dalam peti sejuk/chiller atau kalau lauk mentah simpan dlm freezer.
  5. Sekian terima kasih..harap membantu..
  6. P/s: kalau minat tgk lah kat Lazada/Shoppee mcm2 adaaa..Uchu pun tak ingat sgt harganya..masa tu vacuum pump + 2 vacuum bag saiz kecil tu kurang drpd rm30. Pump manual pun ada jual.. Bag kecik kalau beli berasingan dlm rm2 je kot. Kemudian Uchu beli vacuum bag saiz besar tu berasingan sebanyak 100 unit kurang drpd RM70. Haaa?Uchu nak simpan ape??hehe Uchu ada menanam sikit2,alhamdulillah ada la hasil sikit2 nak simpan..mcm limau nipis, limau kasturi,petai, jering, pisang etc.

Terima kasih telah menggunakan Resepi yang saya bagi di website ini. Harapan kami, masakan Tips Bahan Mentah Segar menggunakan Vacuum Food Sealer yang mudah di atas dapat membantu Pemirsa menyiapkan hidangan yang enduess untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa jika Resepi ini berguna, silahkan bagikan ke facebook lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Nova dari Johor Bahru.