Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang Enak dan Mudah

Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang Enak dan Mudah

Halo semuanya, jumpa lagi di halaman Resepi saya, Jika Pemirsa sedang mencari Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang simpel ? Tidak salah, Kami menyediakan Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang top untuk Kamu di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Saat memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan dipakai, proses pemilihan bahan maskan yang segar, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ enak di ruang makan Saudara, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Anda buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Anda.

Dari Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 2 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Pembaca sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ ini diperkirakan antara 10minit.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Kamu pun bisa memvariasikan Resepi Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pemirsa bisa membuat Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ menggunakan 6 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

76/2021/RoadTo1k/761 ❀️ Cookpad Passport ❀️ #cppassport Ceritanya sekarang resipi asal usul air ni hakak sendiri pun tak pasti. Tapi yang pasti serbuk teh hijau tu memang Thailand mari. Thai Green Tea Latte ni dah jadi macam minuman ruji rakyat Malaysia. Kat mana-mana gerai ke, restoren ke menu ni biasa sangat. Ni pun antara air feveret hakak ler. Which is kalau jumpa kat mana-mana jual mesti beli. Tapi dari segi aspek kesihatan, tak helok juga selalu minum. Sebab manis kan. Ni cuba buat sendiri. Boleh adjust sikit lah rasa manis dan kuantiti air yang dibuat 😊

Bahan-bahan dan bumbu yang dipakai untuk pembuatan Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ :

  1. 100 ml susu sejat
  2. 3 sudu besar susu pekat
  3. 4 sudu besar serbuk teh hijau Thai
  4. 1/2 cawan air panas
  5. 1/2 cawan ais kiub
  6. 100 ml susu segar

Adapun Cara dalam memasak Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ adalah sebagai berikut :

  1. Ni rupa paket teh hijau Thailand tu. Ambil 4sudu besar dan bancuh dengan air panas. Hakak biarkan selama 1jam (konon2 nak bagi pekatπŸ˜…). Sambil2 tu buat kerja.
  2. Susu sejat dan susu pekat dicampurkan dan dikacau sebati.
  3. Cara penyediaan/ susunan dalam gelas. Dimasukkan terlebih dahulu ais kiub. Diikuti bancuhan susu pekat & susu sejat.
  4. Kemudian tuang bancuhan teh hijau. Akhir sekali susu segar.
  5. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba πŸ˜‹

Terima kasih telah membaca Resepi yang saya tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, masakan Thai Green Tea Latte πŸ‡ΉπŸ‡­ yang mudah di atas dapat membantu Pembaca menyiapkan hidangan yang semlidut untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk Pembaca yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa andai Resepi ini berarti, silahkan bagikan ke teman lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Julia dari Melaka.