Resepi Scrambled Eggs Mudah yang Enak dan Mudah

Scrambled Eggs Mudah

Halo semuanya, selamat datang di situs Resepi bunda, Jika Pemirsa sedang mencari Resepi Scrambled Eggs Mudah yang mudah ? Tidak salah, Kami menyediakan Resepi Scrambled Eggs Mudah yang lezat untuk Kamu di sini. Tim kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Waktu memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Scrambled Eggs Mudah yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Ada banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Scrambled Eggs Mudah yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan dimanfaatkan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Scrambled Eggs Mudah enak di ruang makan Kamu, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Anda buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pemirsa.

Dari Resepi Scrambled Eggs Mudah ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 3-4 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Kamu sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Scrambled Eggs Mudah ini diperkirakan antara 10minit.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Kamu pun bisa memvariasikan Resepi Scrambled Eggs Mudah ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pembaca bisa membuat Scrambled Eggs Mudah menggunakan 7 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#goldenapron #week16 #saturesepisatupohon Buntu dah tak tahu nak submit resepi apa minggu ni. Then sambil² perhatikan anak² buat scramble eggs, teringat Minsha pernah kata tak semua orang pandai masak, hatta nak bezakan 'garam secukup rasa' pun tak semua yang tahu, terutama yang baru nak belajar masak. Soooo… Hari ni saya kongsikan resepi Scramble Eggs yang saya ajar anak². Sesuai la kan untuk yang tak pandai masak tapi nak belajar masak. Betul tak, Minsha? Hihi.. Ni lauk bila mood M sedang melanda. Anak² suka je sebab diorng boleh get involve sekali masa nak masak. Di kala menyiapkan entry ni pun masing² berebut nak pecahkan telur la, nak kocak telur la, nak letak garam la. Mak yang pening. Hahaha. Makan dengan nasi panas dan kicap pun dah cukup selera. Kalau ada sambal sikit pun aci. Kadang² anak² saya bawak bekal ini aje ke sekolah. Buat sandwich telur pun boleh. Sapu mayonis kat roti, letak inti telur. Tambah sos cili. Siap. Jadi untuk yang tak pandai masak, jangan risau. Lauk ni senang aje dan sangat versatil. Selamat mencuba!

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Scrambled Eggs Mudah :

  1. 4 biji telur
  2. 1 cawan mix vege
  3. 1/2 sk lada hitam
  4. 1/2 sk lada sulah
  5. 1/2 sk garam himalaya
  6. 1/2 sk serbuk bawang putih (opsyenal)
  7. 3 sb minyak masak

Adapun Step-Step dalam mengolah Scrambled Eggs Mudah adalah sebagai berikut :

  1. Keluarkan mix vege dari peti beku. Nyahbekukan sekejap. Bilas dan tos. Pecahkan telur, masukkan lada hitam, lada sulah, garam dan serbuk bawang putih.
  2. Pukul telur sebati. Panaskan non-stick frypan. Masukkan minyak. Bila minyak dah panas, masukkan mix vege dahulu. Goreng sebentar.
  3. Masukkan telur dan gaul-gaul kan bersama mix vege. Nota : Lebih mudah lakukan step ini menggunakan spatula.
  4. Bila telur dah sedikit kering, tutup api, haba panas dari frypan akan memasakkan telur. Teruskan mengacau sehingga telur kering dan masak. Siap untuk dinikmati.

Makasih telah menggunakan Resepi yang saya bagi di website ini. Besar harapan kami, olahan Scrambled Eggs Mudah yang simpel di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk Pembaca yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa apabila Resepi ini berguna, silahkan share ke sodara lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Jane dari Banting.