Resepi Red Velvet Cheese Brownies yang Boleh Manjain Lidah dan Ringkas

Resepi Red Velvet Cheese Brownies yang Boleh Manjain Lidah dan Ringkas

Salam pemirsa, selamat datang di situs Resepi kami, Jika Saudara sedang mencari Resepi Red Velvet Cheese Brownies yang mantab ? Tidak salah, Kami punya Resepi Red Velvet Cheese Brownies yang lezat untuk Pemirsa di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Red Velvet Cheese Brownies yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Red Velvet Cheese Brownies yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Red Velvet Cheese Brownies enak di ruang makan Kamu, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pemirsa buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pemirsa.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pembaca pun bisa memvariasikan Resepi Red Velvet Cheese Brownies ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Saudara bisa membuat Red Velvet Cheese Brownies menggunakan 18 jenis bahan dan 17 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#goldenapron #saturesepisatupohon Red velvet cheese brownies.. kek ni beberapa minggu yang lepas aznie buat.. kek ni memang dah lama juga aznie tak membuatnya.. kebetulan hari tu adik-adik datang rumah jadi aznie buat lebih kukus guna bekas kecil-kecil senang nak makan & tapau bawa balik kampung.. kek ni bole dibakar juga dikukus.. untuk yang ini aznie kukus je.. moist sgt brownies ni… selamat mencuba semua…

Bahan-bahan dan bumbu yang dipakai dalam menyiapkan Red Velvet Cheese Brownies :

  1. Bahan A (ayak)
  2. 200 g tepung gandum
  3. 2 sudu kecil baking powder
  4. Bahan B
  5. 120 g Dark Chocolate (beryls)
  6. 170 g butter
  7. Bahan C (pukul sebati)
  8. 4 biji telur (A)
  9. 250 g gula castor (nak manis bole lebihkan)
  10. 2 sudu besar pewarna merah
  11. 1 sudu besar red velvet emulco
  12. 1 sudu kecil cuka
  13. 1 sudu kecil esen vanila
  14. Bahan Cheese
  15. 250 g cream cheese
  16. 50 g gula halus
  17. 1 biji telur (A)
  18. 2 sudu besar air perahan lemon (optinal)

Adapun Cara dalam membuat Red Velvet Cheese Brownies adalah sebagai berikut :

  1. Cara ~Ayak bahan A ketepikan..
  2. ~Double boil bahan B hingga sebati.. ketepikan.
  3. ~pukul bahan C hingga sebati..
  4. ~masukkan bahan B.. gaul hingga sebati..
  5. ~kemudian masukkan bahan A.. gaul hingga rata.
  6. Cara adun cheese ~pukul cream cheese, gula juga air leman hingga sebati..
  7. ~masukkan telur.. pukul lagi hingga rata..
  8. Cara penyediaan ~asing kn sedikit adunan brownie tuk dilorek atas cheese nanti..
  9. ~tuangkan adunan kedalam bekas.. (jangan bubuh penuh ye)
  10. ~kemudian bubuh adunan cheese diatasnya.. ambik sedikit adunan brownies yang telah kita asingkan.. bubuh sedikit sahaja diatas cheese.. kemudian lorekkan ia..
  11. ~buat hingga habis kemudian kukus didalam kukusan air mendidih selama 25 -30 minit..
  12. ~siap.. sejukkan dahulu sebelum dihidangkan..
  13. Kalau bubuh dalam loyang kukus selama 1 jam.. *** bole juga dibakar.. bakar pada suhu 170'-180' ikut kepanasan oven masing-masing selama 45-50 minit..

Terima kasih telah mempraktekan Resepi yang saya tampilkan di website ini. Harapan kami, Resepi Red Velvet Cheese Brownies yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang endes untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Pembaca yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa andaikan Resepi ini berfaedah, silahkan dishare ke twitter lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Cinta dari Bidor.