Resepi Oreo Cheese Tart yang Lazat dan Mudah

Oreo Cheese Tart

Hai pemirsa, selamat datang di website Resepi bunda Ida, Andai Saudara sedang mencari Resepi Oreo Cheese Tart yang sempurna ? Tidak salah, Kami punya Resepi Oreo Cheese Tart yang lezat untuk Pemirsa di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Waktu memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Oreo Cheese Tart yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Oreo Cheese Tart yang kita bikin, mulai dari jenis bahan yang akan dimanfaatkan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Oreo Cheese Tart enak di ruang makan Pembaca, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Kamu buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Dari Resepi Oreo Cheese Tart ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 20 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Saudara sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Oreo Cheese Tart ini diperkirakan antara 1 jam.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pemirsa pun bisa memvariasikan Resepi Oreo Cheese Tart ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Oreo Cheese Tart menggunakan 12 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

277/2021/RoadTo1k/972 ❤️ Masak Apa Cheese Tart ❤️ Hakak memang peminat Oreo. Apa saja kek ke pastry ke brownies ke memang kena taruk oreo. Kalau tak makan, cenggitu sahaja pun sedap juga oreo tu haa 🤤🤤🤤

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Oreo Cheese Tart :

  1. Tart Shell :
  2. 120 gm majerin / mentega
  3. 50 gm gula aising
  4. 1 biji telur gred B
  5. 1 sudu teh esen vanila
  6. 290 gm tepung gandum
  7. Bahan Cheese :
  8. 120 gm cream cheese
  9. 2 sudu besar gula kastor
  10. 4 sudu besar whipping cream / susu full cream
  11. Bahan Filling / Topping Oreo :
  12. 5 biji oreo (dihancurkan)

Adapun Step-Step dalam praktik Oreo Cheese Tart adalah sebagai berikut :

  1. Bahan Tart Shell : Campurkan gula aising, mentega dan telur ke dalam bekas. Gaul sebati menggunakan whisk. Masukkan tepung dan esen vanila. Gaul sebati sehingga membentuk doh (halah lupa pulek amik gambar doh😅)
  2. Masukkan ke dalam papercup (acuan hakak idak jumpa), jadi gini jela ehh yang leh buat. Bentukkan seperti kulit tart, hakak guna kayu penekan ni untuk bentuk.
  3. Bakar pada suhu 170 darjah celcius selama 15minit. Sejukkan seketika sementara nak isi filling. Jika nak buat stok pun, boleh simpan dalam bekas kedap udara.
  4. Bahan Cheese : Masukkan kesemua bahan ke dalam bekas. Pukul sehingga kembang.
  5. Bahan Filling / Topping Oreo : Isikan Oreo dalam tart shell. Piping cream cheese ke dalam tart shell. Taburkan serbuk Oreo di permukaannya.
  6. Bakar dalam ketuhar pada suhu 170 darjah celcius selama 5minit (cukup sekadar untuk bagi cheese tu keras sikit sahaja). Sejukkan seketika.
  7. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba 😋

Thanks telah membaca Resepi yang saya tampilkan di web ini. Besar harapan kami, Resepi Oreo Cheese Tart yang gampang di atas dapat membantu Kamu menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam Saudara yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa andai Resepi ini bermanfaat, silahkan share ke facebook lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Tina dari Petaling Jaya.