Resepi Non Bake Biscoff Cheese Cake yang Lazat dan Gampang

Non Bake Biscoff Cheese Cake

Halo semuanya, selamat datang di website Resepi bunda, Jika Kamu sedang mencari Resepi Non Bake Biscoff Cheese Cake yang top ? Tidak salah, Kami menyediakan Resepi Non Bake Biscoff Cheese Cake yang sempurna untuk Saudara di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Ketika memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Non Bake Biscoff Cheese Cake yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Non Bake Biscoff Cheese Cake yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Non Bake Biscoff Cheese Cake enak di ruang makan Pemirsa, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Saudara buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pembaca.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pemirsa pun bisa memvariasikan Resepi Non Bake Biscoff Cheese Cake ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pemirsa bisa membuat Non Bake Biscoff Cheese Cake menggunakan 7 jenis bahan dan 10 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#biscoffcheesecake #bonus #goldenapron2020 Teringin punya pasal nak makan Biscoff Cheese Cake ni,sedaya upaya cari bahan bahannya.Sebelum PKP biskut biscoff dan biscoff spread mudah dapat dan harganya biasa biasa sahaja.Sejak PKP ni,harga bahan menjadi harga kayangan dan susah untuk mendapatkannya.Alhamdulillah,akhirnya bahan bahannya dapat juga saya beli.Bila dah terjadi Kek Cheese Biscoff ni terasa betul betul puas dan bila menyuap kedalam mulut, tak tahu nak cakap macam mana sebab terlalu lalu sedap dan susah nak gambarkan kesedapan Biscoff Cheese Cake ini..Cuba la sendiri kalau nak tahu kesedapan kek ini.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan buat pembuatan Non Bake Biscoff Cheese Cake :

  1. 160 g Biskut Biscoff
  2. 100 g Butter
  3. 1 sudu besar Biscoff Spread
  4. 500 g cream cheese
  5. 200 g whipping cream
  6. 2 sudu besar biscoff spread
  7. 200 g Biscoff Spread

Adapun Langkah-langkah dalam memasak Non Bake Biscoff Cheese Cake adalah sebagai berikut :

  1. Mula mula kita sediakan base untuk cheese cake.160g biskut biscoff dihancurkan.Butter dicairkan.Apabila butter sudah cair,masukkan biskut biscoff hancur tadi dan 1 sudu besar biscoff spread.
  2. Gaul rata dan padatkan pada loyang.Simpan dalam peti ais selama 30minit atau lebih.
  3. Sementara itu kita buat krim cheesenya.Krim cheese di putar sehingga lembut.Kemudian masukkan 2 sudu besar biscoff spread didalam krim cheese tadi.
  4. Bekas lain,masukkan whipping krim dan putar sehingga bertanduk atau kental.Bila di terbalikkan tidah jatuh krim tersebut.
  5. Kemudian,masukkan whipping krim kedalam krim cheese dengan cara kaup balik menggunakan spatula..
  6. Apabila sudah sebati,curah ke atas base tadi.Kemudian masukkan kedalam peti ais selama 3 hingga 4jam.
  7. Setelah 3 atau 4 jam,sediakan pula untuk topping cheese cake tadi.Cairkan 200g Biscoff Spread secara double boil.Apabila sudah cair, biarkan sejuk sekejap.Kemudian curahkan ke atas Cheese Cake Tadi.
  8. Untuk bagi permukaan topping sekata,kita hanya perlu goyang goyangkan loyang.Jangan disapu topping tersebut nanti hasilnya tidak cantik.
  9. Setelah topping sudah sekata,simpan lg kedalam peti ais selama 3 hingga 4jam sebelum di makan.
  10. Selamat Mencuba,ikhlas dari saya yatie fy.

Terima kasih telah membaca Resepi yang tim kami bagi di sini. Harapan kami, Resepi Non Bake Biscoff Cheese Cake yang simpel di atas dapat membantu Saudara menyiapkan makanan yang semlidut untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk Pembaca yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa andai Resepi ini berarti, silahkan dibagi ke sodara lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Calista dari Johor Bahru.