Resepi Marble Cake Magic Pan yang Lezat Sekali dan Ringkas

Resepi Marble Cake Magic Pan yang Lezat Sekali dan Ringkas

Hai semuanya, selamat datang di situs Resepi bunda, Jika Pembaca sedang mencari Resepi Marble Cake Magic Pan yang mudah ? tepat sekali, Kami menyediakan Resepi Marble Cake Magic Pan yang lezat untuk Kamu di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Marble Cake Magic Pan yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Marble Cake Magic Pan yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak harus pusing jika ingin menyiapkan hidangan Marble Cake Magic Pan enak di ruang makan Pembaca, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Anda buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Dari Resepi Marble Cake Magic Pan ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 4-5orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Pembaca sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Marble Cake Magic Pan ini diperkirakan antara 1jam 30minit.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Saudara pun bisa memvariasikan Resepi Marble Cake Magic Pan ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Saudara dapat membuat Marble Cake Magic Pan menggunakan 8 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

Day167/366/2020/Jun/15 #kekmarble #goldenapron2020 #cookpadmalaysia Bila dapat tajuk bonus bertemakan kek marble ni, benda pertama yang terlintas di fikiran. Malasnya nak keluarkan oven dari tempat pertapaan πŸ˜…. Tu fikir lagi, Kalau tak join bonus ni rugi. Jadi hakak pun, ambil keputusan guna pemanggang ajaib aka magic pan jela yer sebagai alternatif. Menggunakan dapur gas pada kadar api dapur yang sangat perlahan. Namun sistem pemanasan magic pan ni secara menyeluruh mampu menghasilkan Kek marble yang masak sempurna 😊. Kaedah ini juga boleh menjadi solusi buat mereka yang tiada oven di rumah untuk membakar kek.

Bahan-bahan dan bumbu yang dipakai untuk menyiapkan Marble Cake Magic Pan :

  1. 250 gm mentega
  2. 200 gm gula kastor
  3. 4 biji telur Gred A
  4. 1 sudu teh esen vanila
  5. 250 tepung gandum
  6. 2 sudu besar susu tepung
  7. 1 sudu teh serbuk penaik
  8. 2 sudu besar serbuk koko

Adapun Cara dalam membuat Marble Cake Magic Pan adalah sebagai berikut :

  1. Pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang.
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul sehingga sebati. Kemudian masukkan esen vanila dan pukul lagi.
  3. Tepung gandum, susu tepung dan serbuk penaik dicampurkan ke dalam mangkuk dan diayak. Kemudian dimasukkan ke dalam adunan telur tadi.
  4. Pukul sebati adunan tersebut.
  5. Bahagikan kepada 2bahagian. Satu kekalkan dengan warna asal dan satu bahagian lagi masukkan serbuk koko dan kacau sebati.
  6. Masukkan adunan ke dalam magic pan (yang kelilingnya digris terlebih dahulu dengan mentega). Kemudian bakar menggunakan api dapur yang perlahan selama 30-35minit. Tutup api dan sejukkan seketika.
  7. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencubaπŸ˜‹

Makasih telah mencoba Resepi yang saya bagi di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Marble Cake Magic Pan yang simpel di atas dapat membantu Pembaca menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Pembaca yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa upama Resepi ini berguna, silahkan dishare ke sodara lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Wirda dari Ulu Tiram.