Resepi Kek marbel coklat yang Lezat Sekali dan Simpel

Resepi Kek marbel coklat yang Lezat Sekali dan Simpel

Hai pengunjung, jumpa lagi di website Resepi kami, Andai Pembaca sedang mencari Resepi Kek marbel coklat yang mudah ? tepat sekali, Kami menyediakan Resepi Kek marbel coklat yang top untuk Anda di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Ketika memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Kek marbel coklat yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Kek marbel coklat yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan dipakai, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Kek marbel coklat enak di ruang makan Anda, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Kamu buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pembaca.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pembaca pun bisa memvariasikan Resepi Kek marbel coklat ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pemirsa bisa membuat Kek marbel coklat menggunakan 8 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#kekmarble #goldenapron2020 Anak cakap dah lama tak makan kek yg simple.biasa maknya belikan kek yang ada krim.mungkin dah jemu la tu.mak buat la kek rimau belang tu…apa!! Kek apa tu?? Mak blur kejap😅😅 Ala…kek yg tak de krim tu tapi warna belang belang.haaa..baru mak ingat.ohhh kek marble rupanya.aduhai..apa la anak yg dia tau kek rimau😂😂.mak pun layankan je la sempena bonus cookpad.makan la sepuasnya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Kek marbel coklat :

  1. 250 gram tepung
  2. 1 sudu kecil baking powder
  3. 200 gram gula kastor
  4. 250 gram butter
  5. 4 biji telur
  6. 1 sudu kecil esen vanila
  7. 50 ml susu cair
  8. 2 sudu besar serbuk koko

Adapun Cara dalam praktik Kek marbel coklat adalah sebagai berikut :

  1. Sediakan bahan bahan.ayak tepung bersama baking powder.kemudian putar butter dan gula hingga kembang.
  2. Kemudian masukkan esen vanila dan putar telur sebiji demi sebiji.kemudian masukan sedikit tepung di selang selikan dengan susu cair.putar lagi.buat hingga tepung habis.
  3. Bahagikan adunan kepada dua bahagian.satu bahagian di campurkan dengan serbuk koko.gaul bagi sebati.
  4. Lapik acuan dengan baking paper.letak satu senduk adunankemudian letak pula adunan yg dicampur dengan serbuk koko tadi.ulang hingga habis adunan.
  5. Panaskan oven,bakar dengan suhu 180°c selama 45 minit(bergantung pada kepanasan oven masing2 ataupun sehingga masak.

Thanks telah mencoba Resepi yang saya bagi di website ini. Besar harapan kami, masakan Kek marbel coklat yang gampang di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Saudara yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa jikalau Resepi ini bermanfaat, silahkan dibagi ke twitter lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Laras dari Gombak Setia.