Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang Sempurna dan Ringkas

Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang Sempurna dan Ringkas

Salam pemirsa, jumpa lagi di halaman Resepi bunda Ida, Jika Anda sedang mencari Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang sempurna ? Tidak salah, Kami menyediakan Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang sempurna untuk Saudara di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Waktu memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan dimanfaatkan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Guilt-free Tauhu Bergedil KETO enak di ruang makan Pembaca, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Saudara buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pemirsa pun bisa memvariasikan Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Saudara mampu membuat Guilt-free Tauhu Bergedil KETO menggunakan 25 jenis bahan dan 13 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

Minggu lepas masa balik Sarawak, saudara mara MinSha request tauhu bergedil. Semalam pun kawan MinSha order tauhu bergedil. Tak boleh jadi ni. MinSha pun nak makan jugak! πŸ˜… Jadi untuk memuaskan rasa teringin tu, MinSha jadikan dia versi KETO. MinSha tukar kentang tu dengan cauliflower. Dapat idea ni pun sebab sebelum kenal keto, memang MinSha buat mash potato dengan cauliflower. Sebab MinSha bukan penggemar kentang. Sedap woah. Tak perasan pun sebenarnya korang tengah makan cauliflower. Sesuai sangat untuk budak2 yang susah makan sayur. Next round MinSha share lak resipi Mash Potato Keto yer!

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Guilt-free Tauhu Bergedil KETO :

  1. Rebus
  2. 100 g Cauliflower
  3. 1/2 sudu besar Garam Himalaya
  4. Inti
  5. 100 g Minced Chicken
  6. 1 Bawang Merah (cincang)
  7. 2 ulas Bawang Putih (cincang)
  8. 1 sudu teh Garam Himalaya (boleh adjust)
  9. 1/2 sudu teh White Pepper
  10. Kulit
  11. 20 Tauhu Bulat
  12. 2 Telur
  13. 1/4 sudu teh Garam Himalaya
  14. Optional
  15. 100 g Pizza Topping Cheese
  16. 1 sudu besar Parmesan Cheese
  17. 1 genggam Bawang Goreng
  18. Sambal Kicap Keto (Blend)
  19. 40 ml Kicap Masin Cap Kipas Udang (Hijau)
  20. 30 g Gula Lakanto
  21. 1 Cili Merah
  22. 1/2 Bawang Merah
  23. 1 ulas Bawang Putih
  24. 1 biji Perahan Limau Kasturi
  25. 1 titik Stevia D’Care

Berikut Cara dalam menyiapkan Guilt-free Tauhu Bergedil KETO adalah sebagai berikut :

  1. Potong Cauliflower dan basuh
  2. Rebus cauliflower dengan garam sampai lembut.
  3. Cincang Bawang Merah dan Bawang Putih dan tumis sampai sedikit garing
  4. Masukkan Minced Chicken dan goreng sebentar
  5. Masukkan Garam dan masak sampai kering
  6. Mash cauliflower yang sudah di tos. Kalau rajin boleh tekap cauliflower dengan kain untuk buang lebihan air
  7. Masukkan Ayam Cincang tadi dan masukkan White Pepper. Gaul sampai sebati.
  8. Gunting β€œX” pada permukaan Tauhu Bulat dan isi Cheese. Kalau takde cheese boleh terus masukkan inti
  9. Masukkan inti sampai padat
  10. Pecah telur, masukkan garam dan pukul
  11. Celup tauhu bergedil yang dah disumbat dalam telur dan goreng dalam minyak panas sampai keemasan
  12. Potong bawang dan cili dan masukkan ke dalam blender. Perah limau dan masukkan gula, kicap dan stevia. Blend sampai halus
  13. Hidang, tabur Bawang Goreng dan Parmesan Cheese dan siap!

Thanks telah mencoba Resepi yang tim kami tampilkan di website ini. Besar harapan kami, Resepi Guilt-free Tauhu Bergedil KETO yang simpel di atas dapat membantu Pemirsa menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa apabila Resepi ini berarti, silahkan dibagi ke teman lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Kamaria dari Miri.