Resepi Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang Sempurna dan Mudah

Resepi Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang Sempurna dan Mudah

Halo pemirsa, selamat datang di halaman Resepi saya, Apabila Saudara sedang mencari Resepi Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang mudah ? Tidak salah, Kami punya Resepi Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang mantab untuk Kamu di sini. Tim kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang kita bikin, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak harus pusing jika ingin menyiapkan hidangan Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling enak di ruang makan Saudara, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pemirsa buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Anda pun bisa memvariasikan Resepi Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pembaca bisa membuat Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling menggunakan 11 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#leftover #goldenapron #saturesipisatupohon Level 22 Selalu buat dumpling saya kukus jer. Kali ni saya goreng pulak. Ada lebihan nasi jadi saya campurkan dengan ayam sebagai inti. Sedap sangat, cicah dengan sos cili. Jadi lah hidangan sarapan yang enak, mudah dan ringkas. Tiada pembaziran bila lebihan nasi dijadikan inti. Jom kongsi resipi! Selamat mencuba!

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling :

  1. 1 paket kulit dumpling
  2. 100 g lebihan nasi
  3. 150 g isi ayam (dicincang halus)
  4. 50 g lobak merah (diracik halus)
  5. 50 g daun bawang (dipotong halus)
  6. 4 ulas bawang putih (dicincang halus)
  7. 10 ml air (untuk lekatkan kulit dumpling)
  8. 3 cawan minyak masak
  9. 25 g marjerin
  10. 5 g garam
  11. 10 g gula

Berikut Cara dalam memasak Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling adalah sebagai berikut :

  1. Sediakan bahan.
  2. Tumbuk nasi biar sedikit lumat. Masukkan ke dalam mangkuk dan ketepikan.
  3. Panaskan kuali dan cairkan marjerin. Tumis bawang putih sehingga wangi. Masukkan ayam dan tumis hingga ayam kekuningan.
  4. Masukkan garam dan gula. Kacau sebati. Satukan ayam yang ditumis ke dalam mangkuk nasi tadi.
  5. Masukkan lobak merah dan daun bawang. Gaul sebati.
  6. Ambil sekeping kulit dumpling dan letakkan satu sudu kecil inti. Sapukan air di sekeliling kulit dumpling. Air bertindak sebagai gam untuk mengelakkan dumpling terbuka bila digoreng. Bentukkan dumpling mengikut kreativiti masing-masing.
  7. Panaskan minyak dan goreng dumpling sehingga masak kekuningan. Angkat dan toskan. Sedia untuk dihidangkan bersama sos cili dan salad. Anda pasti suka dengan kerangupannya.

Makasih telah mempraktekan Resepi yang tim kami bagi di website ini. Besar harapan kami, olahan Fried Dumpling with Rice and Chicken Filling yang mudah di atas dapat membantu Pembaca menyiapkan hidangan yang semlidut untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk Pemirsa yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa apabila Resepi ini bermanfaat, silahkan bagikan ke teman lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Ratih dari George Town.