Resepi Churros bites! yang Boleh Manjain Lidah dan Gampang

Resepi Churros bites! yang Boleh Manjain Lidah dan Gampang

Halo semuanya, jumpa lagi di website Resepi saya, Apabila Kamu sedang mencari Resepi Churros bites! yang simpel ? Tidak salah, Kami punya Resepi Churros bites! yang lezat untuk Kamu di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Churros bites! yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Churros bites! yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Churros bites! enak di ruang makan Saudara, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Anda buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Saudara.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pemirsa pun bisa memvariasikan Resepi Churros bites! ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda mampu membuat Churros bites! menggunakan 12 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

I think i just found the perfect recipe ! Churros + Nutella…yeaayy! ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜˜

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Churros bites! :

  1. Bahan A
  2. 1 cwn air
  3. 1 sudu besar mentega/margerin
  4. 1 sudu besar gula (gula kastor)
  5. 1 sudu teh esen vanila
  6. Secubit garam
  7. Bahan B
  8. 1 cwn tepung gandum
  9. 1 bj telur B
  10. Topping
  11. Gula icing + sedikit serbuk cinnamon
  12. Sos coklat @ nuttella ๐Ÿซ

Adapun Langkah-langkah dalam memasak Churros bites! adalah sebagai berikut :

  1. Satukn bahan2 dlm kuali (sy guna kuali non stick). Buka api dan kacau smpai gula larut… dan mentega tu cair… TUTUP api, masukkn tepung sikit2 smbil kacau dgn senduk… teruskan je balik2 kn tepung tu smpai doh yg lembut terhasil… Klau doh tu berketul2, jangan risau… teruskan mengacau..hingga sebati. Telur pukul dadar sikit kemudian tuang dlm doh. Doh masih panas, jd trs je uli2 dgn senduk… hasilnya rupa mcm gambar ni.
  2. Bila doh dh sejuk sikit dn blh dipegang, uli la dgn tgn smpai betul2 sebati dn xde lg ketul2 tepung. Tips : Doh yg cantik adalah doh yg licin dn agak kenyal. Tak melekat2 dekat tgn. Masukkn doh dlm piping bag… Guna star nozle dan paipkn ats dulang yg dialas baking paper (tujuan xnk bg melekat je…) Sementara dok paip Churros tu, blh la panaskn kuali minyak.
  3. Goreng sehingga keemasan dan diangkat. Taburkan dgn gula icing dan sedikit serbuk cinnamon. Lebih umph klau dip dlm sos coklat. Saya guna topping nutella sahaja. Paipkan nutella campur minyak 1 sudu Siap! โœŒ๏ธresepi ni mudah…rangup diluar.. lembut didalam ๐Ÿคฉ

Terima kasih telah mempraktekan Resepi yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Churros bites! yang mudah di atas dapat membantu Kamu menyiapkan hidangan yang enduess untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam Pembaca yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa upama Resepi ini berguna, silahkan share ke twitter lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Siska dari Semenyih.