Resepi Chocolate Larva Cupcakes yang Enak dan Ringkas

Resepi Chocolate Larva Cupcakes yang Enak dan Ringkas

Halo pengunjung, selamat datang di halaman Resepi bunda, Apabila Pembaca sedang mencari Resepi Chocolate Larva Cupcakes yang sempurna ? tepat sekali, Kami menyediakan Resepi Chocolate Larva Cupcakes yang sempurna untuk Kamu di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Chocolate Larva Cupcakes yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Ada banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Chocolate Larva Cupcakes yang kita bikin, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak harus pusing jika ingin menyiapkan hidangan Chocolate Larva Cupcakes enak di ruang makan Kamu, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pembaca buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Kamu.

Dari Resepi Chocolate Larva Cupcakes ini, jumlah porsi yang dapat dihidangkan adalah 6 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk Pemirsa sendiri maupun seluruh anggota keluarga tersayang.

Untuk diketahui, adapun waktu yang diperlukan dalam proses membuat Chocolate Larva Cupcakes ini diperkirakan antara 1 jam.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Anda pun bisa memvariasikan Resepi Chocolate Larva Cupcakes ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pembaca bisa membuat Chocolate Larva Cupcakes menggunakan 7 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#goldenapron2020 Fuh lama juga ummi tak baking Chocolate Larva Cupcakes ni. Kalau beli Domino’s Delivery, tangan mesti gatal nak tambah order coklat lava. Sedap sangat. Hari ni main tepung, telur dan coklat. Seronok anak-anak tengok depan mata cara baking cupcakes. Dah janji nak buat kena kota kan juga hari ni. Kalau tak, mau ummi nya pening asyik kena tanya.😂😂 Saiz cup: 68x58x27mm Gambar ummi buat 2 adunan. Boleh dapat 24 cupcakes. Selamat mencuba!🌹

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Chocolate Larva Cupcakes :

  1. 120 g Marjerin
  2. 150 g Gula Kastor
  3. 60 g Tepung Gandum | diayak
  4. 3 sudu besar Serbuk Koko | diayak
  5. 4 biji Telur
  6. 1 sudu teh Esen Vanilla
  7. 100 g Coklat Masakan

Adapun Langkah-langkah dalam membuat Chocolate Larva Cupcakes adalah sebagai berikut :

  1. Sediakan bahan-bahan. Cup tu boleh guna jenis aluminium atau kertas.
  2. Cairkan marjerin dan coklat secara "double boil", atau nak guna microwave pun boleh.
  3. Pukul telur, gula kastor dan esen vanilla. Gaul sehingga sebati.
  4. Kemudian masukkan tepung dan serbuk koko yang telah di tapis. Gaul sehingga sebati.
  5. Masukan campuran coklat ke dalam adunan dan gaul lagi sehingga sebati.
  6. Masukkan ¾ adunan ke dalam acuan cawan aluminium atau cawan kertas.
  7. Bakar pada suhu 200°C selama 5 – 8 minit. Dah siap boleh taburkan icing sugar dan colorful chocolate rice. Tips Sentuhan Ceria: 1. Untuk menambahkan selera, boleh hidangkan bersama dengan aiskrim vanilla. 2. Kek sedap dimakan ketika masih suam. 3. Kandungan 'lava' akan padat jika terlebih masak.

Makasih telah membaca Resepi yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, masakan Chocolate Larva Cupcakes yang simpel di atas dapat membantu Pembaca menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa andaikan Resepi ini berarti, silahkan share ke instagram lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Jane dari Ulu Kelang.