Resepi Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang Lazat dan Easy

Resepi Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang Lazat dan Easy

Salam pemirsa, jumpa lagi di website Resepi kami, Andai Saudara sedang mencari Resepi Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang sempurna ? tepat sekali, Kami menyediakan Resepi Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang mantab untuk Pembaca di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Saat memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang kita ciptakan, mulai dari jenis bahan yang akan dipakai, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak harus pusing jika ingin menyiapkan hidangan Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi enak di ruang makan Pemirsa, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Anda buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Anda.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Anda pun bisa memvariasikan Resepi Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi menggunakan 1 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#goldenapron #1post1hope #madebyjeehankitchen #cookpadmalaysia Hi semua biasanya saya selalu beli Jer serbuk Cayenne pepper ni kat supermarket yang dalam Botol kecik tu…tapi sekarang saya buat sendiri jer…lebih jimat n boleh dapat banyak pulak tu😁. Kalau dah letak dalam Botol, saya selalu letak kat dalam peti sejuk untuk mengekalkan aroma serbuk Cayenne pepper ni.dan mengelak daripada terjadi gumpalan kalau kita letak lama-lama kat luar. Bende ni bukan selalu nak pakai kan😁

Bahan-bahan dan bumbu yang dipakai untuk pembuatan Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi :

  1. Secukupnya Cili Padi Merah Kering

Berikut Step-Step dalam menyiapkan Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi adalah sebagai berikut :

  1. Sediakan bahan-bahan. Bakar Cili kering dalam ketuhar selama 15 Minit dengan Suhu 150 darjah celcius. Angkat keluarkan dan biarkan Sejuk.
  2. Kisar hingga halus Cili Padi kering tadi.
  3. Cayenne pepper/Serbuk Cili Padi sedia untuk digunakan. Selamat mencuba 😘😘😘

Terima kasih telah menggunakan Resepi yang kami bagi di sini. Harapan kami, masakan Cayenne Pepper/Serbuk Cili Padi yang mudah di atas dapat membantu Pemirsa menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa andaikan Resepi ini berfaedah, silahkan dibagi ke facebook lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Latika dari Bedong.