Resepi Castella kek parmesan cheese yang Memang Lazat dan Mudah

Castella kek parmesan cheese

Salam pemirsa, jumpa lagi di website Resepi bunda, Andai Anda sedang mencari Resepi Castella kek parmesan cheese yang top ? tepat sekali, Kami punya Resepi Castella kek parmesan cheese yang mantab untuk Pemirsa di sini. Tim kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Waktu memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Castella kek parmesan cheese yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Ada banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Castella kek parmesan cheese yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan dimanfaatkan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan hidangan Castella kek parmesan cheese enak di ruang makan Anda, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pemirsa buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pemirsa.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Kamu pun bisa memvariasikan Resepi Castella kek parmesan cheese ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Pembaca dapat membuat Castella kek parmesan cheese menggunakan 9 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#goldenapron2020 #cookpadmalaysia Tetiba tekak teringin plk nak makan cheese kek yg simple & sedap…,makan ketika panas dengan rangup parmesan cheese diatas dia tu mmg berkerak mmg sedap..pekena plk dengan kopi @ teh..kebetulan bahan² plk semua dah sedia ada..apa lagi CheTa pun buat je la..walaupun simple tetap menjadi minat kami sekeluarga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Castella kek parmesan cheese :

  1. 90 g tepung kek
  2. 73 g gula halus
  3. 80 ml minyak jagung
  4. 65 g susu segar
  5. 1/2 sdk garam
  6. 6 biji putih telur A
  7. 6 biji kuning telur A
  8. 1 sdk esen vanila
  9. 1/2 cwn keju parmesan

Adapun Cara dalam menyiapkan Castella kek parmesan cheese adalah sebagai berikut :

  1. Tepung – diayak
  2. Panaskan minyak dlm ketuhar selama 2 minit…klau nak panaskan atas dapur biasa dlm 1 minit je…angkat
  3. Masukkan terus tepung yg dh diayak…kacau cepat² dgn senduk kayu sampai sebati…
  4. Bila dah sebati masukkan susu,kuning telur,esen vanilla & garam..kacau lagi sebatikan ia—>>> ketepikan…
  5. Dalam bekas lain masukkan putih telur putar sampai berbuih & masukkan gula sparuh putar lagi..dah nampak separuh kental masukkan baki gula tadi pukul jadikan meringue…
  6. Dah selesai ambk 1/3 meringue tadi masukkan ke dalam adunan kuning telur kacau dengan spatula…kacau manja² je tau..
  7. Ok…dah nampak sebati tuangkan adunan kuning telur tadi kedalam adunan meringue..kacau lagi sampai fluffy…
  8. Masukkan kedalam loyang & taburkan keju parmesan diatas adunan
  9. Bakar pada suhu 170°c selama 40 minit..siap😋

Thanks telah mencoba Resepi yang tim kami bagi di web ini. Harapan kami, olahan Castella kek parmesan cheese yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang semlidut untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Saudara yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa andaikan Resepi ini bermanfaat, silahkan bagikan ke sodara lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Nadia dari Tapah.