Resepi Brownies Burn Cheesecake yang Lazat dan Simpel

Brownies Burn Cheesecake

Hai semuanya, selamat datang di situs Resepi saya, Apabila Pemirsa sedang mencari Resepi Brownies Burn Cheesecake yang mudah ? Tidak salah, Kami punya Resepi Brownies Burn Cheesecake yang lezat untuk Saudara di sini. Saya juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Waktu memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Brownies Burn Cheesecake yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Ada banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh kepada kualitas rasa dari Brownies Burn Cheesecake yang kita buat, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang fresh, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Brownies Burn Cheesecake enak di ruang makan Anda, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Saudara buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pemirsa.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pembaca pun bisa memvariasikan Resepi Brownies Burn Cheesecake ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda mampu membuat Brownies Burn Cheesecake menggunakan 15 jenis bahan dan 12 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#bakingwith_apakaurasa_cookpad #goldenapron2020 Kek ni pagi tadi Aznie buat. Hubby request nak makan kek cheese, jadi Aznie buatkan Brownies Burn Cheesecake resepi dari Kak Sue Apa Kau Rasa. Hubby Aznie memang penggemar kek cheese. Semua kek cheese pun dia suka. Tapi dia kurang gemar dengan kek yang berasaskan coklat. Risau jugak sebenarnya bila buat kek ni. Tapi tetap juga nak buat sebab tertarik dengan resepinya. Ini kali pertama Aznie buat Burn Cheese cake yang berlapiskan brownies coklat. Tadi masa bagi hubby kek ni risau juga, tapi rasa seronok sangat bila hubby cakap sedap. Ngam sangat rasanya. Fuhhhhh, hati rasa berbunga-bunga.ūüėā Terima kasih Kak Sue dari Apa Kau Rasa sebab dah share resepi ni. Memang tak menyesal cubaūüĎć.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan buat pembuatan Brownies Burn Cheesecake :

  1. Untuk Brownies
  2. 45 unsalted butter
  3. 90 g dark coklat
  4. 80 g icing sugar
  5. 1 biji telur
  6. 43 g tepung gandum
  7. 5 g serbuk koko
  8. 1/8 tsp garam
  9. Untuk Burn Cheesecake
  10. 250 g cream cheese
  11. 70 g gula kastor
  12. 8 g tepung jagung
  13. 125 g whipping cream
  14. 2 biji telur
  15. 1/2 tsp esen vanila

Adapun Step-Step dalam menyiapkan Brownies Burn Cheesecake adalah sebagai berikut :

  1. Sediakan loyang 6' dan lapikkan dengan baking paper. Ketepikan.
  2. Cairkan coklat dan butter dengan kaedah double boil. (Aznie cairkan dalam oven je) dah cair tutup api. Biar sejuk seketika.
  3. Masukkan telur kedalam mangkuk dan pukul sebati. Masukkan gula aising dan dengan menggunakan mixer pukul selama satu minit hingga ia sebati.
  4. Masukkan coklat dan butter yang telah dicairkan tadi. Dengan menggunakan spatula gaul ia hingga sebati.
  5. Masukkan tepung, serbuk koko juga garam, gaul lagi hingga rata je. Jangan terlebih gaul.
  6. Tuang adunan kedalam loyang. Ratakan ia dan ketepikan sebentar.
  7. Masukkan cream cheese, gula juga tepung jagung kedalam bowl. Pukul hingga sebati dan gebu.
  8. Masukkan whipping cream dan esen vanila. pukul lagi hingga sebati.
  9. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul hingga sebati.
  10. Kemudian masukkan kedalam loyang adunan brownies tadi. Bakar pada suhu 220'c selama 10 minit (api atas) dan 210'c selama 30 minit (api atas bawah)
  11. Ok, dah siap. Sejukkan ia dahulu. Dan masuk dalam peti Ais selama 3 jam. Keluarkan ia dari loyang.
  12. Siap untuk dihidangkan.

Thanks telah menggunakan Resepi yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, Resepi Brownies Burn Cheesecake yang gampang di atas dapat membantu Saudara menyiapkan makanan yang lezatos untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam Pembaca yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa jika Resepi ini berguna, silahkan dishare ke kerabat lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Ika dari George Town.