Resepi Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang Boleh Manjain Lidah dan Easy

Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar

Salam semuanya, jumpa lagi di website Resepi bunda, Jikalau Pembaca sedang mencari Resepi Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang sempurna ? tepat sekali, Kami punya Resepi Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang top untuk Pemirsa di sini. Tim kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Saat memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Terdapat banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang kita bikin, mulai dari jenis bahan yang akan digunakan, proses pemilihan bahan maskan yang segar, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar enak di ruang makan Saudara, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Saudara buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pembaca.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pembaca pun bisa memvariasikan Resepi Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda mampu membuat Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar menggunakan 16 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

#SyedMunawwar Biasa buat brownies coklat sahaja. Mencuba resipi ni sedap juga. 😍😍

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan buat pembuatan Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar :

  1. Bahan A
  2. 200 g coklat masakan
  3. 75 g butter
  4. Bahan B
  5. 100 g Gula perang
  6. 2 biji telur gred A
  7. 1/2 sudu kecil esen vanila
  8. Bahan C
  9. 60 g tepung naik sendiri
  10. Bahan chesese
  11. 250 g cream cheese
  12. 1 biji telur gred A
  13. 1 sudu esen vanila
  14. 2 sudu besar tepung gandum
  15. Bahan lain
  16. Blueberry filling

Berikut Step-Step dalam menyiapkan Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar adalah sebagai berikut :

  1. Bahan a cairkan coklat dan butter dengan kaedah double boil. (Saya cairkan dalam microwave je senang)
  2. Satukan bahan b dan kacau sebati.
  3. Satukan bahan A dan bahan B..kacau sebati guna whisk..kemudian masukkan bahan C..kacau lagi..adunan mmg agak berat..kacau jer sebati.. Lapik baking paper dlm loyang saiz 8×8..kertas tu lebihkan drp loyang utk mudah kuarkan nanti..masukkan adunan..ratakan.. Panaskan oven suhu 170c selama 10 mnt api atas dan bawah..
  4. Pukul cheese dan gula kastor hingga kembang..masukkan telur pukul lg..masukkan tepung pukul sebati..
  5. Tuangkan adunan brownies dahulu dan Ratakan.(tinggalkan sedikit untuk lorekkan). Selepas itu tuangkan adunan cheese dan ratakan. Sudukan adunan brownies dan blueberry filling.Lorekkan guna lidi.
  6. Bakar dengan suhu 170c selama 45-50 minit. Sejukkan seketika dan boleh dipotong. Selamat mencuba

Makasih telah menggunakan Resepi yang tim kami bagi di web ini. Besar harapan kami, Resepi Blueberry Cheese Brownies #SyedMunawwar yang mudah di atas dapat membantu Pemirsa menyiapkan makanan yang lezatos untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk Saudara yang berkeinginan untuk berjualan makanan.

Jangan lupa andaikan Resepi ini berguna, silahkan dishare ke facebook lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Puspa dari Batu.