Resepi ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang Memang Lazat dan Ringkas

Resepi ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang Memang Lazat dan Ringkas

Hai semuanya, selamat datang di halaman Resepi bunda Ida, Apabila Pemirsa sedang mencari Resepi ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang top ? tepat sekali, Kami punya Resepi ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang lezat untuk Pembaca di sini. Kami juga memiliki berbagai macam Resepi untuk dicoba. Dalam memasak perlu diperhatikan persiapan bahan yang akan digunakan serta langkah-langkah dalam mengolah bahan-bahan itu sendiri, jika salah akan mengakibatkan kegagalan dan membuat masakan yang diolah cenderung tidak enak. Padahal memasak ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang enak harusnya menghasilkan masakan yang memiliki aroma dan rasa yang lezat dan enak yang mampu menggugah selera kita dan orang-orang yang menikmatinya.

Ada banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang kita bikin, mulai dari jenis bahan yang akan dimanfaatkan, proses pemilihan bahan maskan yang segar, serta langkah-langkah dalam proses membuat dan menyajikannya. Tidak perlu pusing jika ingin menyiapkan hidangan ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ enak di ruang makan Saudara, karena jika sudah tahu tips dan triknya maka hidangan yang Pemirsa buat dapat menjadi hidangan spesial untuk orang-orang spesial di rumah Pembaca.

Tak perlu berlama-lama, yuk langsung saja kita coba, Pembaca pun bisa memvariasikan Resepi ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ ini sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Saudara dapat membuat ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ menggunakan 19 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini cara dan langkah-langkah dalam proses membuat masakannya.

Killer chocolate moist dip dip.. kek yang sangat moist.. ditambah dengan limpahan coklat … 💞💞

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan buat pembuatan ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ :

  1. ♡bahan♡
  2. ♡kek coklat♡
  3. 1 1/4 cup gula halus
  4. 2 cup tepung gandum
  5. 3/4 cup serbuk koko -azni+serbuk koko ngan dark koko nak bg gelap
  6. 2 sudu teh baking soda
  7. 1 sudu teh garam
  8. 2 biji telur
  9. 1 cawan minyak masak
  10. 1 cawan buttermilk (@ 1cawan susu cair + 1 sudu besar cuka)
  11. 1 1/2 sudu teh esen vanila
  12. 1 cawan air panas
  13. 3 sudu besar minyak masak
  14. ♡Topping♡ ——————–
  15. 1 1/2 bar cadbury milk (165g + 82g)
  16. ♡Drizzle (lorek)♡ —————————-
  17. 3 sudu dark chocolate (beryl's)
  18. 3 sudu besar milk chocolate (beryl's)
  19. 3 sudu besar white chocolate (beryl's)

Adapun Cara dalam praktik ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ adalah sebagai berikut :

  1. ♡Cara♡ ———— 1. Sediakan loyang 12 inci griskan dan lapik dengan kertas kek. Panaskan ketuhar hingga pada suhu 150°c….
  2. 2. Masukkan semua bahan kering ke dalam mangkuk besar dan gaul sebati..
  3. 3. Masukkan telur, minyak dan susu ke bahan-bahan kering dan kacau hingga sebati..
  4. 4. Masukkan pula esen vanila.. Gaul lg.. Akhir sekali masukkan air panas.. Gaul hingga sebati..
  5. 5. Masukkan adunan kedalam loyang dan bakar selama 1 jam atau hingga kek masak…
  6. 6. Keluarkan kek dari ketuhar dan biarkan sejuk selama kira-kira 10 minit, kemudian bole la keluarkan dari loyang dan sejukkan kek..
  7. Topping.. ▶Double boilkan bahan diatas hingga sebati.. ***panaskan dlm oven je kejap..senang.. Cpt je cair..
  8. ▶ Dizle~double boilkan coklat diatas secara berasingan.. Apabila dh cair.. masukkan kedalam piping beg… Setiap satu coklat secara berasingan.. ***bakar dlm oven je kejap.. Senang cpt cair..hihi
  9. ♡cara penyediaan♡ —————————– ▶Tuangkan topping diatas kek.. Secara merata… Kemudian paipkan setiap coklat beryl's td diatasnya secara berselang seli… Kemudian drizzle kan ia.. siap… SELAMAT BER" DIP DIP…..

Terima kasih telah mempraktekan Resepi yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, masakan ♡♡killer chocolate moist dip dip♡♡ yang mudah di atas dapat membantu Pembaca menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk Pembaca yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner.

Jangan lupa apabila Resepi ini berarti, silahkan dishare ke teman lainnya. Terimakasih.

Siaran resipi : Calista dari Tapah.